40mm Droog UNC Softimpact BETON Diamantboor PREMIUM L:350mm

  • Beschrijving

40mm diameter, 350mm nuttige boorlengte, 1/14UNC inwendige aansluiting Droog beton en steen diamantboor met een gefreesde spiraal in de boorbuis voor extra vrijloop.

De SPERO soft impact SFT Droog Diamantboor is een echte probleemoplosser wanneer boren met water ongewenst is.

In combinatie met de SPERO SPB1005D & SPB1006D diamantboormachines met soft-slagfunctie en stofafzuiging, kan men eenvoudig droogboren in gewapend beton, kanaalplaten, kalkzandsteen en andere steensoorten zonder waterkoeling.

De diamantboren zijn voorzien van een spiraal op de buis voor een efficiënte stofafvoer/ koeling en extra vrijloop van het boormeel. Met de SPERO SFT serie diamantboren is droogboren in beton en droogboren in gewapend beton mogelijk (mits de boormachine over de Softimpact functie beschikt). Bijvoorbeeld voor het boren in een bewoonde situatie, onderste boven in het plafond of in ruimtes waarbij water absoluut verboden is. Een goede stofafzuiging en de softimpact functie in de booras van de boormachine zijn een vereiste om deze diamantboor efficiënt te gebruiken is.

De kernboren hebben een 1 1/4 UNC inwendige aansluiting met lasergelaste tanden. Doordat de boorbuis naadloos getrokken is, zijn ze uiterst stabiel en zeer professioneel.

Tevens zijn deze diamantboren ook met waterkoeling te gebruiken in alle steensoorten.

Alleen droog te gebruiken bij het boren in beton met diamant kernboormachines voorzien van:

- De specifieke microklop/ softklop functie en de 1 1/4 uitwendige aansluiting.

- Interne stofafzuiging dmv van de booras.

- Een M-klasse stofzuiger met klopfunctie zoals de SPERO SP25 is aangesloten op de stofafzuiging van de diamantboormachine.

- Om een optimale levensduur voor de diamant kernboor te hebben, wordt geadviseerd om te boren vanuit een statief en regelmatig de diamantboor op te scherpen met een opschersteen.

- Geschikte machines zijn: SPERO SPB1005D, SPERO SPB1006D, WEKA DKS15 of BAIER BDB 825.


SFT-40
    Levertijd:1-3 Dagen
Bestel
Gerelateerde Producten