4.0Ltr/min Airlesspomp LATEX verfpomp 6 liter trechter - SPA101A ``uitverkocht``

  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Krachtige Airlesspomp met een opbrengst van 4 liter per minuut. Een instelbare werkdruk van maximaal 220Bar, krachtige 1100Watt inductiemotor en 6 liter kunststof trechter met deksel. Deze airless verfspuit wordt gebruiksklaar geleverd met 15 meter slang, airless spuitpistool en spuittip 517. Voor het industriematig airless verspuiten van voorstrijken, 2 componenten lakken, latex, watergedragen muurverven, dakcoatingen, synthetische lakken, sneldrogende coatings etc. Deze Airlesspomp cq verfpomp is onderhoudsvriendelijk en eenvoudig te reinigen.
Iedere airless verfpomp wordt voor levering uitgebreid getest en werkend geleverd. Wij adviseren gebruikers zonder gebruikers ervaring met deze airlesspompen, onze showroom te bezoeken voor een degelijke uitleg hoe deze machine gebruikt en onderhouden dient te worden. Voor onderhoud of garantie claim aan de airleespomp, dient de eigenaar het product aan te bieden bij onze werkplaats te Lelystad.

Zoekt een gebruiker een airlesspomp om een apart materiaal te verspuiten, wat speciale eigenschappen heeft zoals een isolerende, brandwerende, geluidsdempende werking etc.. Dan dient men de leverancier van het materiaal te contacteren en vragen of de capaciteit van dit airless model geschikt is voor het verspuiten van het betreffende materiaal. Wij geven zelf geen garantie of een materiaal naar tevredenheid verspoten kan worden. Dit is altijd de klant zijn eigen verantwoording. Sommige materialen vereisen een hogere capaciteit airless pomp of een andere spuittechniek.

Lees en begrijp de handleiding van dit product.
Een airless pomp heeft veel zorg en onderhoud nodig. Er word gewerkt met materialen die uitharden en kalk bevatten,  wat storingen kan veroorzaken. Reinig tijdens gebruik ieder uur het filter aan de aanzuigbuis en het filter wat eventueel in het handvat van het pistool zit. Vervang regelmatig de filters, spuittip en de slangen indien nodig.Reinig de pomp direct na gebruik met een geschikt reinigings middel, door deze drukloos door het systeem te laten pompen. Zorg ten alle tijde dat de juiste druk gebruikt word in combinatie met de dikte van het materiaal en de spuittip. Een te hoge druk zorgt voor een korte levensduur van de spuitip, motor, membraam en een onregelmatig spuitpatroon. Een te lage druk en het spuitpistool te dicht op het te spuiten oppervlak houden zorgt voor strepen in het werk wat tailling word genoemd.Stopt u met spuiten, maak dan de pomp direct drukloos door de retourklep open te zetten.De pomp mag enkel onder druk staan als er gespoten word. Opstarten, reinigen, uitschakelen, verplaatsen, bijvullen van het te verspuiten materiaal, dient allemaal te gebeuren wanneer de pomp drukloos is met de retourklep open. Word de pomp opgeslagen, dan dient dit vorstvrij en in gesloten toestand te gebeuren. Dus de slang en het pistool dienen aangesloten te blijven en de retourklep in de gesloten toestand te zetten.Zorg dat de pomp ten alle tijde circuleerd als hij aanstaat. Is er geen circulatie en de pomp staat aan, dan zal de vloeistof voor het membraam opwarmen en na 5 minuten het membraam beschadigen. Dit werkt zo bij alle merken membraam pompen. Word de pomp gereinigt met THINNER, spoel het systeem daarna direct door met water.Slijtbare onderdelen zijn: Het MEMBRAAM, retourklep, inlaatklep, uitlaatklep, spuitslang, pistool, filters, spuittip.Reparaties worden uitgevoerd in onze werkplaats te lelystad, waar de gebruiker de pomp dient aan te bieden.BEL ons als u vragen heeft of voor problemen komt te staan. Wij staan u graag te woord.

Merk: SPERO
Artikelnummer: SPA101A
Vermogen: 1100Watt - 230Volt
Max. druk: 220Bar - 2900 PSI
Capaciteit: 4 liter p/min
Spuitslang: 15 meter - 1/4" aansluiting
Max. tip: 0,025
Gewicht: 41kg
SPA101A
    Levertijd:1-3 dagen