180mm DELUXE 2200Watt Betonslijper cq Schuur & Polijstmachine DROOG + Verende stofkap & STEEN Diamant Komschijf

  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

180mm DELUXE 2200Watt Professionele Schuur en Polijstmachine cq betonslijper voor DROOG gebruik met een variabel toerental van 1800 ~8500 T/min. Uitgerust met softstart, snelheidstabilisator en elektronische overbelasting beveiliging met led lamp. Inclusief een STEEN diamant komschijf, een VERENDE stofafzuigkap met afneembare neus en een handvat die linksom en rechtsom een kwartslag draaibaar is voor een optimale grip in alle soorten situaties. Voor het stofvrij schuren of polijsten met een daarvoor geschikte M-klasse stofzuiger en diamant Polijstpads of komschijven van Beton, bekistings- en betonresten, natuursteen, graniet, terrazzo. Deze betonslijper beschikt over een M14 schroefdraad opname, enkel geschikt voor 47mm hoge diamant komschijven. Voordeel van een M14 opname is dat de kans op onbalans door een asgat of flenzen minimaal is. De luxe stofkap van deze betonslijper is voorzien van een veersysteem, wat zich aanpast aan oneffenheden in het materiaal voor een optimale stofafzuiging, een afneembare neus en borstelrand. Tevens is het mogelijk om ook diamant Polijst en Schuurpads te gebruiken met deze machine. Dit omdat de DELUXE kap met zijn verlengde aandrijfas daar voldoende ruimte voor hebben en dat de diamant polijstpads met een 10mm foam houder dan nog steeds gelijk met de borstelrand zitten voor een optimale afzuiging. De motor is uitgerust met een regelbaar toerental en softstart voor een geleidelijke acceleratie en elektronische overbelastingsbeveiliging. De elektronische snelheidsstabilisator zorgt voor een constante snelheid tijdens het schuren, dit zorgt voor een langere levensduur van de motor. Te gebruiken door de tegelzetter, terrazzo-, beton en natuursteenbewerker. Standaard is de printplaat van de betonfrees ingegoten in een epoxy bad, wat de elektronica optimaal beschermt tegen invloeden van buitenaf.

Inclusief: 4meter snoer, STEEN komschijf, Verende stofkap. Excl. Koffer

Tip: Bestel de RVS medium koffer er extra bij om de machine en accessoires optimaal op te bergen.

Let op!

Bestel de juiste soort komslijpschijf er extra bij als men andere materialen dan STEEN gaat schuren.

De diamant slijpschijf aansluiting voor deze machine zijn de SPERO 180mm diamant komschijven met M14 en een hoogte van 47mm. Dit model is niet te gebruiken met normale komschijven met een asgat en Flenzen.

Alle merken Handschuurmachines zijn voor kleine/ lichte schuur werkzaamheden zoals kanten van vloeren, trappen, plaatselijk schuurwerk en vloeren tot 3m2. Moet er een meer dan 3m2 geschuurd worden, dan dient men te gaan werken met een zware achterloopmachine zoals de SPERO SPBS250 of the SP7001 om oververhitting te voorkomen van lichte handmachines.


Deze machine is enkel te gebruiken met een geschikte M-klasse stofzuiger die beschikt over een filterklopsysteem en polyester filters. Als de stofzuiger niet goed genoeg afzuigt, dan zal er veel stofontwikkeling zijn. De mate van stofvrij werken wordt dus bepaald door de kwaliteit van de stofzuiger.

Gebruik de machine maximaal 30 minuten achter elkaar en laat dan de machine onbelast nadraaien om te koelen voor zeker vier minuten alvorens u weer verder gaat met de werkzaamheden. Herhaal dit tijdens gebruik iedere keer als het motorhuis en de tandwielkop heet worden.

Wanneer een machine intensief gebruikt wordt en warm is, dient de gebruiker de machine minimaal 2 minuten direct na gebruik stationair onbelast na te laten draaien om niet de motor te beschadigen door de nastraal hitte van de spoel. Schade aan de motor door het niet goed nakoelen van de machine of overbelasting valt bij ieder merk niet onder de fabrieksgarantie! Dit is een standaard machine gebruiksregel die geld voor ieder merk machine die intensief gebruikt wordt. Blaas ook dagelijks de motor door met droge lucht. Goed onderhoud aan uw machine is noodzakkelijk

Basisregels voor gebruik:

- Laat de machine altijd draaien op zijn maximale toerental tijdens gebruik met een diamant komschijf

- Zorg altijd dat de komschijf gelijk of iets hoger ligt dan de borstel van de stofkap. Ligt de komschijf te laag en de borstel hoger dan de komschijf, dan moet de gebruiker te hard drukken op de machine, waardoor de borstel onevenredig 45 graden zal slijten en de machine zal overbelasten met onherstelbare schade tot gevolg.

- Fluctueert het toerental of zingt de machine tijdens gebruik, dan betekent dit dat de machine ondeskundig wordt gebruikt en overbelast. Geef dan minder druk, laat de machine het werk doen of verwissel de polijstschijf

- Laat de machine altijd minimaal 30 seconden onbelast nadraaien als u klaar bent met polijsten.

- Gebruik altijd een geschikte stofzuiger voorzien van een filterklopsysteem en verse filters of zakken.

- Gebruik de machine met zorg en houdt er rekening mee dat iedere machine defect kan raken als deze oververhit raakt of ondeskundig gebruikt wordt.

- Gebruik alleen top kwaliteit komschijven en vervang deze direct als men onbalans ervaart.

- Blaas regelmatig de motor schoon met perslucht.

- Controleer de koolborstels iedere 40 werkuren of deze nog minimaal 5mm lang zijn, vervang ze indien nodig.

- Vervang het vet in het tandwielhuis iedere 60 werkuren.

- Een doorgebrande motor of beschadigde lagers, is altijd veroorzaakt door overbelasting en is geen garantie.

Merk: SPERO
Artikelnummer: SPHS2001B-PR
Vermogen: 2200Watt - 230Volt
Vast Toerental: 1800~8500 t/min
Motor: softstart en overbelastingsbeveiliging
Gewicht: 4.8kg
Aansluiting: M14
Geschikt voor: Droog gebruik
Afmetingen: 460mm x 200mm x 150mm hoog
Inclusief: Stofkap, sleutel, 180mm Dubbele Rij STEEN Diamant komschijf, voorsteun, draaibaar handvat
SPHS2001B-PR
Nu slechts
    Levertijd:1-3 dagen
Bestel
Gerelateerde Producten