4 liter Stalen bak leiding afperspomp max. 40Bar SAP1001

  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

    Compacte SPERO SAP1001 afperspomp met een stalen 4Liter reservoir voor druk- en dichtheidstesten van leidingsystemen en tanks. Universele toepassing In de sanitair-, verwarmings-, zonnebank-, en sprinklerinstallatie, bij perslucht-, stoom-, en koelsystemen, olie-installaties, in ketel-, druktankbouw en zonneboiler systemen. Stalen reservoir met 4 liter inhoud. Torsievrije hendel met ergonomische handgreep. Slijtarme drukzuiger van messing Ø 20mm. De Hogedruk slangaansluiting beschikt over een uitwendige 1/2" schroefdraad, zoals gebruikt wordt op de CV en Water koppelingen van de merken Bonfix & VSH etc...

 

Het betreffende product is een druk testpomp om lekkages in het te testen systeem op te sporen..
Verliest de pomp druk in het systeem, dan is er een lek in het systeem en geeft de pomp dat aan doordat de druk terugloopt.
Wat vaak wel eens gebeurt, is dat de gebruiker de pakkingen niet of niet goed monteert in de meegeleverde aansluitslang. Er dient dus op beide aansluitkoppelingen een rubberen pakking gebruikt te worden die meegeleverd zijn.
Mocht de gebruiker twijfelen of de pomp wel zijn druk houd, dan kan hij de pomp testen door de aansluit slang met pakkingen aan te sluiten op de testpomp met aan het uiteinde een halfduims afsluitplug en de pomp op druk te brengen.
Is dit allemaal in orde en houd de pomp druk met de gemonteerde afsluitplug, dan heeft het te testen systeem  een lekkage.
Als de testpomp een tijd niet gebruikt is, dan is er een mogelijkheid dat het afsluitballetje onder de zuiger vastzit op zijn zetteltje. Dit is te verhelpen door de zuiger te demonteren en het balletje met een kleine schroevendraaier los te drukken. Tip: Vervang de afsluitringen rondom de zuiger 1 maal per jaar. Deze ringenset is los te bestellen bij SPERO.

Artikelnummer: SAP1001
Test druk bereik: 40 Bar - 4 MPa - 580 PSI
Temperatuur: -10 tot 60 graden
PH-waarde vloeistof: 7 - 12
Viscositeit vloeistof: 1,5 mPa's
Afmetingen: 390 x 270 x 180mm
SAP1001
    Levertijd:1-3 dagen
Bestel
!