8 & 16mm afvoerontstopper elektrisch roterend - 390Watt - complete set

 • Beschrijving
 • Meer
 • Specificaties

Elektrisch roterende afvoerontstopper van 390Watt, met een 8mm verentrommel en een 16mm verenpakket, voor het onstoppen van afvoerbuizen van 20 tot 110mm in keukens, badkamers en toiletten.
 • De veer word handmatig in de buis gevoerd totdat de verstopping is bereikt.
 • Vervolgens word de machine aangezet, waarna de veer door het aandrukken van de hendel elektrisch geroteerd wordt. De veer wordt dan vastgegrepen door drie TCT bekken waardoor de veer geroteerd wordt, om onder spanning de veer door de verstoppen wordt gedrukt.
 • U kunt kiezen om gebruik te maken van de losse veren, maar ook van het verentrommel pakket dat u achterop de ontstoppingsmachine kunt monteren.
 • Door gebruik te maken van het trommel verenpakket, kunt u op plekken werken die absoluut niet beschadigd mogen worden door de rond draaiende veer.
 • Dit compacte model heeft een gewicht van 12kg en is te gebruiken door de installateur of loodgieter.
 • Compleet geleverd inclusief 8mm verentrommel en een 16mm verenpakket van 15 meter slang, 8 delige messenset, ontstopmachine en handschoenen.
  Mocht een gebruiker geen ervaring hebben met deze apparatuur, dan adviseren wij om deskundig advies bij ons in te winnen door ons te bellen of te mailen.
  Deze machine is niet voorzien van een automatische invoer.
  Klik op het kopje ``MEER`` voor meer informatie en uitleg

 • Een ontstoppingsmachine met veer is een onmisbaar gereedschap voor loodgieters en doe-het-zelvers bij het aanpakken van verstoppingen in leidingen en afvoeren.
  Een ontstoppingsmachine met veer, ook wel een veerontstopper of rioolveer genoemd, is een apparaat dat wordt gebruikt om verstoppingen in leidingen en afvoeren te verwijderen. Hieronder volgt een uitleg over de werking van een dergelijke machine:

  Werking van een ontstoppingsmachine met veer:

  Voorbereiding:
  Allereerst wordt de juiste maat veer gekozen, afhankelijk van de diameter van de verstopte leiding. De veer kan variƫren in lengte en dikte.
  De machine wordt opgesteld bij de ingang van de verstopte leiding of afvoer.

  Invoeren van de veer:
  De flexibele metalen veer wordt voorzichtig in de verstopte leiding geschoven. De 8mm veer wordt gebruikt voor afvoeren tot 50mm. De 16mm veer wordt gebruikt voor afvoeren van 50mm tot 110mm. De 22mm veren worden gebruikt voor afvoeren vanaf 100mm en voor systemen zonder 90 graden bochten.
  Dankzij de flexibiliteit van de veer kan deze door bochten en krommingen in de leidingen navigeren zodra deze veer onder spanning is gebracht door de gebruiker en de machine wordt ingeschakelt. Zodra de verstopping of de veer niet verder kan door een bocht, dient de gebruiker de veer door te drukken zodat er spanning op de veer komt te staan. Vervolgens dient de machine te worden ingeschakeld en de hendel wordem ingedrukt zodat de veer vastgegrepen wordt door de TCT bekken en de veer zal roteren.
  De draaiende beweging helpt de veer om door de verstopping heen te breken door despanning op de veer end e roterende beweging, maar zal hem niet vooruit drijven. Is de spanning van de veer, dan zal de gebruiker de hendel moeten loslaten en de veer weer verder moeten invoeren totdat er weer spanning op de veer is, de hendel weer inschakelen.. en de gehele procedure herhalen totdat de verstopping is verholpen.

  Mechanisch reinigen:
  Terwijl de veer door de leiding beweegt, kan deze vuil, vet, haren en andere obstructies losmaken en verwijderen.
  De uiteinden van de veer kunnen verschillende vormen hebben, zoals boren, haken of borstels, afhankelijk van het type verstopping.

  Terugtrekken en reinigen:
  Nadat de verstopping is verwijderd of doorbroken, wordt de veer teruggetrokken uit de leiding.
  Tijdens het terugtrekken kan de veer vuil en afval mee terugnemen, wat vervolgens kan worden verwijderd en weggegooid.
  De leiding wordt gecontroleerd om te zorgen dat de verstopping volledig is verwijderd. Soms wordt de leiding gespoeld met water om achtergebleven vuil weg te spoelen.
  De veer en de machine worden gereinigd en opgeborgen voor toekomstig gebruik.

  Model: SPR01
  Vermogen: 390Watt
  Toerental: 400 t/min
  Verenpakket: 8mm (4,5 meter) & 16mm (15 meter)
  Max. veerlengte: 30 meter
  Geschikt voor: buizen 20-110mm
  Invoer: verenpakket in buis (handmatig)
  Ontstoppings veer: roterend (elektrisch 400t/min)
  Afmetingen: 26 x 25 x 48cm
  Gewicht: 12kg
  SPR01
   Levertijd:1-3 dagen
  Bestel
  Gerelateerde Producten