• Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Complete set diameter 125mm koper gebonden diamant schuur en polijstschijven, voor het schuren  tot zoeten van hardsteen, beton, granit, terrazzo, marmer en graniet. Inclusief een padhouder met m14 aansluiting en 10mm Foam met klittenband opname.
De koper diamant schuurschijven set bestaat uit 1 stuks: Korrel 30, 50 , 100, 200 en 400. Korrel 30 is een echte schuurschijf terwijl de fijnere korrels, voor een steeds fijnere afwerking zorgen als je ze in de juiste volgorde gebruikt. Het eindresultaat is een lichte gloss, wat als een gezoet resultaat beschreven wordt.
Deze bijzondere Hybride schuurschijven zijn zowel nat als droog te gebruiken. Door de speciale koper met diamant binding, krijgt het te bewerken materiaal een diepere kleur als resultaat.

Geschikt voor het snel, nat & droog schuren en tot zoeten afwerken van harde oppervlakken zoals terrazzo, beton, hardsteen, marmer etc. De terrazzo polijstpads worden gebruikt op een regelbaar toerental hand polijstmachine die rond de 2000 t/min maakt. Deze schuurschijven zijn tevens toepasbaar icm een 17 inch eenschijfs machine, voor het afwerken en renoveren van grote oppervlakken. Voorzien van klittenband opname.


Algemene tips voor polijstpads

1. Indien u weinig tot geen ervaring heeft met polijsten, raden wij ten zeerste aan te oefenen op een proefstuk om te kijken of het resultaat wat u behaald u bevalt. Bevalt het resultaat, ga dan over om het geplande materiaal te bewerken.

2. Begin met de grofste korrel #30 om grof het materiaal open te schuren, vuil te verwijderen en oneffenheden te corrigeren.

3. Indien het te bewerken materiaal geen oneffenheden heeft en niet versleten of verouderd is, begint u met korrel #100 om de poriƫn van het te bewerken materiaal te openen.

4. Korrel 200 t/m 400 dient u extra lang door te halen, dit zijn namelijk de belangrijkste stappen om een mooi Gezoete afwerking te behalen.

5. Let op; het bewerkte oppervlak wordt heet tijdens de behandeling.

6. Nadat u het materiaal heeft bewerkt met alle bovenstaande stappen, kunt u dit met een wax of impregneermiddel nabehandelen, om het oppervlak te beschermen of een diepere glans uit het bewerkte materiaal te halen.

7. Natuursteen dat handmatig is gepolijst behaalt nooit hetzelfde resultaat als machinaal bewerkt natuursteen.

8. Overbelast de polijstpad niet door te veel druk uit te oefenen op hoeken en randen van het te bewerken materiaal, hier is de polijstpad niet geschikt voor.Laat de polijstpad, op het oppervlak met rustige bewegingen en voldoende druk het werk doen ( LET OP niet te veel druk, anders werkt de pad niet en beschadigd de polijstmachine).

9. Oefen niet teveel druk op de pad en de polijstmachine, hierdoor beschadigt de machine en deze beschadigingen vallen niet onder de garantie.

10. Zorg er altijd voor dat als u de polijstpad van de houder verwijdert, dat u met de ene hand het klitteband tegenhoud op de houder en met de andere hand de klittenband samen met de pad eraftrekt.

Specifieke tips voor DROOG gebruik polijstpads

LET OP: gebruik een laag toerental tot max 2000 r.p.m.

- Oververhit de polijstpad niet, hierdoor laat het klittenband los.

Indien het klittenband heeft losgelaten dan kunt u de pad lijmen met 2 componenten epoxylijm.

Specifieke tips voor NAT gebruik polijstpads

LET OP: Gebruik een toerental tot max. 2500 r.p.m.

- Watertoevoer dient te geschieden door de as van de polijstmachine, waardoor het water door het hart van de polijstpad geperst wordt.Water toevoegen vanaf de buitenzijde van de pad werkt niet.

- Gebruik niet meer water dan nodig, de polijstpads mogen niet droog schuren maar dienen minimaal water toegevoegd te krijgen. Teveel water beschadigd de machine en heeft u kans op lekstroom. Wanneer u lekstroom ervaart, dan moet u de machine laten drogen door hem onbelast stationair te laten draaien voor minimaal 3 minuten.

Diameter: 125mm
Dikte Binding: 3mm
Type binding: Koper met Diamantgruis
Gebruik: Nat & Droog
Aansluiting: Klittenband
Max. Toerental NAT gebruik 2500 T/min
Max. Toerental DROOG Gebruik: 2000 T/min
Leveringsomvang: 1 x korrel 30, 1 x korrel 50, 1 x korrel 100, 1 x korrel 200, 1 x korrel 400, 1 x 125mm padhouder m14 aansluiting 10mm foam met klittenband opname
Opname padhouder: M14 met 10mm foam en klittenband opname
SPMK05CS
    Levertijd:1-3 dagen
Bestel
Gerelateerde Producten