350mm Steenzaag Watergekoeld max.125mm SPHS355 + Steen Diamantzaagblad

  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Uiterst sterke 2800Watt SPERO Steenzaag die droog of watergekoeld gebruikt kan worden. Inclusief een STEEN Diamantzaagblad 350mm. Deze steenzaag is uitgerust met een 2800Watt - 230Volt motor en 4 mtr kabel. Voor het uit de hand tot 125mm diep watergekoeld of droog zagen in steen, beton, kalkzandsteen etc. Voor het zagen in BETON dient er extra een BETON PRO zaagblad bij besteld te worden.
Uitgerust met softstart, snelheidstabilisator en elektronische overbelasting beveiliging. Door het uitgebalanceerde design en de stevige handgrepen is hij perfect handelbaar. De machine beschikt over een geleiderol (die tevens afneembaar is) wat ervoor zorgt dat de machine eenvoudig over het te zagen materiaal rijd. Te gebruiken zonder een omvormer, doordat er gebruik wordt gemaakt van een PRCD aardlekschakelaar. De magnesium zaagkap is verstelbaar en is uitgevoerd met wateraansluiting en een aansluiting voor stofafzuiging. Dit is de ideale zaag voor stratenmakers, metselaars, betonwerkers voor het zagen van dilataties, stenen, sleuven, dakpannen, kalkzandsteen, beton etc. De elektronische snelheids-stabilisator zorgt voor een constante kracht en snelheid tijdens gebruik, wat resulteert in een langere levensduur van de motor. Standaard is de printplaat ingegoten in een epoxy bad, wat de elektronica optimaal beschermt tegen invloeden van buitenaf.

LET OP!

Wanneer met deze machine in BETON moet worden gezaagd, dan dient men er een EXTRA BETON PRO zaagblad bij te bestellen om in beton te kunnen zagen. Het meegeleverde zaagblad is enkel voor het zagen in STEEN.

Lees en pas toe de gebruikinstructies in het kopje ``MEER`` en de handleiding om schade aan de machine te voorkomen. Schade aan de machine wat voortvloeit uit het niet opvolgen van deze gebruikinstructies, vallen NIET onder de garantie op fabricagefouten! Dit is een machine die zeer zwaar werk moet uitvoeren en moet daarom door een professional gebruikt te worden.


Lees voor gebruik goed de handleiding door.

Let op! Gebruik de machine maximaal 30 minuten achter elkaar en laat dan de machine onbelast nadraaien om te koelen voor zeker vier minuten alvorens u weer verder gaat met de werkzaamheden. Herhaal dit tijdens gebruik iedere keer als het motorhuis en de tandwielkop heet worden.Gebruik ten alle tijde kwalitatieve en scherpe diamant zaagbladen die geschikt zijn voor het zagen in het bewuste materiaal. Wanneer een machine intensief gebruikt wordt en warm is, dient de gebruiker de machine minimaal 2 minuten direct na gebruik stationair onbelast na te laten draaien om niet de motor te beschadigen door de nastraal hitte van de spoel. Schade aan de motor door het niet goed nakoelen van de machine of overbelasting valt bij ieder merk niet onder de fabrieksgarantie! Dit is een standaard machine gebruiksregel die geld voor ieder merk machine die intensief gebruikt wordt. Blaas ook dagelijks de motor door met droge lucht. Goed onderhoud aan uw machine is noodzakelijk!

Watergevoede machines werken met keerringen, die aan slijtage onderhevig zijn door de omwentelingen die de machine maakt tijdens gebruik. Vervang deze tijdig zodra olie of waterlekkage waargenomen wordt om schade aan de machine en de gebruiker te voorkomen.

Basisregels voor gebruik:

- Zaag enkel rechte lijnen en geen bochten.
- Zorg dat de machine stabiel gebruikt wordt, krijgt het zaagblad en de machine teveel zijwaarste druk door instabiel zaagwerk, dan worden de lagers overbelast en raken deze defect. Lagerschade valt niet onder enige garantie.
-Bij watergekoeld zaagwerk in de muur, dient de machine aangesloten te zijn op een waterzuiger om waterschade aan de motor of de werkplek te voorkomen.
- Gebruik de machine enkel met een verlengsnoer met een dikte van 2.5mm2 en op een vrije groep. Gebeurt dit niet dan zal de PRCD aardlekschakelaar en de motor defect raken door een te lage Amperage. Dergelijke schade is GEEN Garantie.
- Stel de waterkraan zo in, dat de zaagsnede net niet droog loopt. Als er teveel water gebruikt wordt, kan dat water de motor inlopen en de machine of de gebruiker beschadigen.
- Bij horizontaal watergekoeld zaagwerk in de muur, dient de motor altijd aan de bovenzijde gekeerd te zijn, zodat er geen water en slijpsel in de motor lopen die de machine beschadigen. Schade aan de machine doordat er vuil en water de motor zijn ingelopen, valt niet onder de fabrieksgarantie.
- Bij Verticaal watergekoeld zaagwerk, dient de zaagkap zodanig afgesteld worden dat de motor in een hoek van 45Graden op de muur staat, zodat de kans op water in de motor geminimaliseerd word.
- Wilt u de maximale diepte zagen, doe dit in meerdere lagen van 2 a 3cm per laag. Zaag nooit in 1 keer de volle diepte. Vooral in Beton dient men voorzichtig in lagen te zagen.
- De machine is uitgerust met een softstart, zodat het zaagblad langzaam naar zijn maximale toerental wordt geleid. In zijn opstart kan het lijken dat het zaagblad zwabbert, wat normaal is en niets is om ongerust om te zijn. Het zaagblad zal pas op zijn maximale toerental zijn balans vinden en mag alleen dan belast worden. Laat de machine altijd draaien op zijn maximale toerental tijdens gebruik.
- Fluctueert het toerental of zingt de machine tijdens het zagen, dan betekent dit dat de machine ondeskundig wordt gebruikt en overbelast. Geef dan minder druk, laat de machine het werk doen, scherp het zaagblad op met een opscherpsteen of vervang het zaagblad.
- Laat de machine altijd minimaal 30 seconden onbelast nakoelen als u klaar bent met zagen.
- Gebruik altijd een geschikte stofzuiger voorzien van een filterklopsysteem en verse filters of zakken als er droog gezaagt wordt.
- Gebruik de machine met zorg en houdt er rekening mee dat iedere machine defect kan raken als deze oververhit raakt of ondeskundig gebruikt wordt.
- Gebruik alleen top kwaliteit zaagbladen die geschikt zijn voor beton.
- Scherp de diamantzaagbladen regelmatig op door middel van een opscherpsteen.
- Steen of universeel zaagbladen zijn kwalitatief onvoldoende.
- Blaas na gebruik de motor schoon met perslucht.

Merk: SPERO
Artikelcode: SPHS355
Vermogen: 2800Watt - 230V - 50Hrz
Toerental: 4500 T/min
Geschikt voor: Nat & Droog Gebruik
Diamater zaagblad:

350mm

Asgat: 25.40
Max. Zaagdiepte: 125mm
Gewicht: 7.8Kg
Inclusief: 1 x 350mm STEEN zaagblad, PRCD aardlekschakelaar, Gardena wateraansluiting
Lengte snoer: 4 Meter - 3 x 1.5mm2 Rand & Pendaarde stekker
SPHS355
Nu slechts
    Levertijd:1-3 Dagen
Bestel
Gerelateerde Producten