Reparatie & Klachten Service

SPERO beschikt over een reparatie afdeling. Ook na aankoop kunnen wij u van dienst zijn voor onderhoud en eventuele schades aan uw machine.Vind onderstaand de kosten die in rekening kunnen worden gebracht, door producten aan te bieden ter inspectie en reparatie.

LET OP!!
Retourzendingen dient u eerst schriftelijk of telefonisch aan ons kenbaar te maken. Na overleg versturen wij u vervolgens een bevestiging.

De volgende werkwijze dient gehanteerd te worden:

1: Retourzendingen dient u eerst schriftelijk of telefonisch aan ons kenbaar te maken. Na overleg versturen wij u vervolgens een bevestiging.
2: Wanneer men aanspraak wilt maken op de beperkte 1 jaar garantie op fabrikagefouten, dient het betreffende product niet ouder te zijn dan 1 jaar en samen met de originele aankoopbon aan Breinburg Trading B.V. te worden voorgelegd. Zonder originele aankoopbon vind er geen garantie beoordeling plaats en word een eventuele reparatie uitgevoerd tegen de geldende onderdelen kosten en het standaard werkplaatstarief. Kijk onder het kopje ``Garantie voorwaarden`` hoe een garantie beoordeling werkt. Let op! de verstrekte ``beperkte fabrieksgarantie`` is geen ``gratis onderhoud`` of ``all risk`` verzekering pakket.
3: Reinig de machine goed, zodat wij geen reinigingskosten in rekening hoeven te brengen. De minimale reinigingskosten bedragen € 45.- excl. btw.
4: Verpak de machine goed met voldoende bescherming zodat deze niet beschadigt tijdens transport. Slecht verpakte pakketten worden door ons geweigerd bij aflevering, waardoor deze automatisch retour worden gestuurd.

5: Stuur een begeleidend schrijven met uw Contact gegevens en opmerking samen met de aankoop factuur en de machine naar ons adres. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op na ontvangst van uw machine.

6: Producten waar geen contact gegevens zijn bijgesloten, worden niet in behandeling genomen.

Tip: alvorens het toestel voor reparatie aan te bieden, kijk nog eens goed na of er geen voor de hand liggende reden is waarom het toestel niet naar behoren werkt (zie handleiding). Op deze wijze kunt u kosten en tijd besparen. Denk eraan dat er ook voor niet-defecte toestellen, schades aan het product die niet onder de fabrieksgarantie vallen of toestellen buiten de garantieperiode kosten voor controle aangerekend kunnen worden.

Verpak de producten goed, zodat deze niet kunnen beschadigen tijdens transport.Schade veroorzaakt door transport, zijn kosten voor de verzender. Pakketten die slecht verpakt en beschadigt bij ons worden aangeboden, weigeren wij voor ontvangst.Reinig de producten tevens goed, zodat er geen overdadige schoonmaakkosten in rekening worden gebracht.

Vind onderstaand de kosten die eventueel in rekening kunnen worden gebracht en waar u akkoord mee gaat bij het gebruik willen maken van onze diensten door producten aan te bieden.

Kosten voor het uitvoeren van onderhoud of een reparatie:
Werkplaatstarief: € 15,- excl. btw per eenheid (1 eenheid is 15 minuten)
Minimaal tarief is € 45.- excl. btw
Administratie en verzendkosten: € 12,50 excl. btw per pakket tot 30Kg
Palletkosten zijn €75.- excl. btw

Kosten bij ongerepareerd retour zenden:
Minimale Onderzoekskosten: € 39,- excl. btw
Administratie en verzendkosten: € 19,50 excl. btw per pakket tot 30Kg
Palletkosten zijn €75.- excl. btw
Het product word in gedemonteerde staat, in losse onderdelen retour gezonden.

Kosten bij ongerepareerd vernietigen:
Onderzoek & vernietigingskosten: € 39,- excl. btw

Mogelijke gevallen van schades:

De motor van mijn machine is doorgebrand binnen korte tijd, is dit garantie?

Wanneer een motor draait ontwikkelt hij warmte. Oververhitting is in 80% van de gevallen de oorzaak van een kapotte motor. De grootste reden van oververhitting van een machine is vaak doordat de gebruiker er niet bij stilstaat dat de machine enkel een functie heeft om een boor of zaagbladen voort te stuwen. Zijn de zaagbladen of boor niet scherp of niet geschikt voor het materiaal waarin men ze gebruikt, dan zal de machine minder makkelijk zijn werk kunnen doen en meer hitte ontwikkelen. Goedkope of verkeerde type zaagbladen of boren verkorten de levensduur van uw gereedschap. Wilt u een lange levensduur, gebruik dan altijd de pro variant en niet de standaard variant van een zaagblad of boor. Een tomaat snij je ook niet met een bot mes.

De motor bestaat uit een anker die omwikkeld is met koperen draden en die in een met koper draden gewikkelde spoel draait. Aan dit anker is een koelvin bevestigt die meedraait met de motor en lucht aantrekt, waarmee de anker en spoel gekoeld worden. Tijdens het draaien van de motor is de kans klein dat er schade aan de motor ontstaat, aangezien deze goed gekoeld word. Stopt de motor na intensief gebruik direct met draaien, dan zal de temperatuur tot 40% stijgen in de minuten na het stoppen met draaien. Dit is het moment waarop de koperen draden van het anker en de spoel beschadigt raken en van legering veranderen. U heeft het niet in de gaten, maar de motor is dan al kapot. Wanneer u hem de volgende keer gaat gebruiken, zal nadat de temperatuur stijgt (ongeveer na 2 minuten) 1 van de koperdraadjes kapot springen en dan is de motor kapot. Dit is een gegeven bij ieder merk machine. Gevolg is dat het anker of de spoel vervangen te worden.

Daarom dient de gebruiker een machine altijd minimaal 2 minuten stationair na te laten draaien, om af te koelen na intensief gebruik of wanneer de machine warm is. Dit doet ook iedere auto wanneer er een lange tijd mee is gereden. Koelt u een machine niet goed na, dan is dit geen garantie, ook al is de machine 1 uur oud. De kosten van reparatie van de oververhitte of overbelaste motor zijn dan voor de gebruiker. Bij een decoupeerzaag of cirkelzaag zal dit probleem niet gauw voorkomen, omdat deze niet lang aanstaan of intensief gebruikt worden. Maar bij een diamant boormachine of sleuvenfrees komen grote krachten vrij, kan de gebruiker te hard duwen en staat de machine vaak langer dan 15 minuten aan. Dan is de kans op grote hitte ontwikkeling veel groter, en ook op schade wanneer niet word nagekoeld.

Een andere reden is dat de motor vol zit met stof en slijpsel wat sluiting veroorzaakt. Blaas de motor van een machine regelmatig door met droge lucht. Dit is standaard onderhoud wat dagelijks dient te gebeuren bij intensief gebruik.

Mijn boormachine heeft geen kracht meer tijdens het draaien, is dit garantie?

Een sterke boormachine is uitgerust met een slipkoppeling. Deze slipkoppeling zorgt ervoor dat wanneer de boor vastslaat in het gat u pols niet breekt of dat in plaats van de boor u met de machine gaat draaien. Een slipkoppeling bestaat uit messing en koperen bussen die ingesteld worden op een bepaalde weerstand. Voelt de slipkoppeling een bepaalde hogere weerstand dan waar hij op is ingesteld, dan gaan de koperen en messing bussen glijden/ slippen om de tandwielas van de machine. Tijdens dit slippen ontstaat er natuurlijk slijtage aan de koperen en messing bussen. Dit houd in dat deze een keer op zijn en dan blijft de machine slippen en heeft hij geen kracht meer. De slipkoppeling is een slijtbaar onderdeel van een machine en de gebruiker heeft dus invloed op het feit of de slipkoppeling vaak in moet grijpen om de pols van de boorder te beschermen. Nee, een versleten slipkoppeling is geen garantie omdat het een slijtbaar onderdeel is, en de levensduur bepaald word door de behendigheid van de gebruiker of hij goed met de machine omgaat.

De aandrijfveer van mijn machine is gebroken.

Sommige machines werken met een aandrijfveer (in plaats van tandwielen) om een bepaald onderdeel van een machine aan te drijven. Een dergelijke draaiveer moet in een huls geplaatst worden waarin hij kan draaien. Draait hij langer dan 1 uur in deze huls, dan ontwikkelt zich teveel hitte in de huls waardoor de veer en de huls beschadigen. In de handleiding word duidelijk aangegeven nooit een machine met een draaiveer langer dan 1 uur achter elkaar te gebruiken. Dit is dus geen garantie.

Mijn Airless verfpomp werkt niet meer, zelfs na 1 keer gebruik.

Zorg te allen tijde dat wanneer u weet wat voor materiaal u gaat verspuiten u een pomp koopt die sterk genoeg is om dit te verspuiten. Vaak denken gebruikers dat met de lichtste pomp ook wel latex verspoten kan worden. Ook is er een groot verschil of u de pomp dagelijks gaat gebruiken of 1 keer per jaar. De meest voorkomend klacht aan een Airless pomp komt voort uit het feit dat de gebruiker de handleiding niet leest en niet genoeg tijd besteed aan het reinigen van de machine. Tevens is het noodzaak dat de machine luchtdicht word opgeslagen. Word de machine niet goed gereinigd of is de machine niet luchtdicht opgeslagen, dan zal alle reparaties aan de pomp geen garantie zijn.

Mijn stofzuiger is kapot of de motoren maken heel veel lawaai.

Een stofzuiger heeft de functie om materiaal op te zuigen. Dit materiaal word opgezogen door een motor. Het opgezogen materiaal dient te worden gescheiden in de afvaltank en de motor door filters en eventueel stofzakken. Wanneer de filters en/of stofzakken niet worden gebruikt, beschadigt of niet tijdig vervangen zijn, dan kan er stof of materiaal in de motor komen die elektronische delen beschadigt. Tevens is het bij een waterzuiger belangrijk dat de vlotter die aan de motor zit schoon is en vrij kan bewegen. Komt er dus water of stof in het motorcompartiment, dan is er sprake van slecht onderhoud aan de vlotter en filters of door het geen gebruik maken van filters. Zorg altijd voor een vrij bewegende vlotter en schone en verse filters en/of zakken. Controleer wekelijks of de filters nog in goede staat zijn, en vervang deze zo nodig. Stof of waterschade aan de motor of elektronica van een stofzuiger valt niet onder enige garantie, aangezien het onderhoud aan de vlotter en het tijdig vervangen van filters en/of stofzakken de verantwoording van de gebruiker zijn.

Mijn sleuvenfrees is kapot of hij ratelt tijdens het draaien.

Een sleuvenfrees is een machine die twee zaagbladen aandrijft. De zaagbladen zijn de belangrijkste onderdelen van het geheel. Zijn de zaagbladen niet scherp of kwalitatief genoeg, dan snijdt u bij wijze van spreke een tomaat met een bot mes. Freest de machine niet snel genoeg door het materiaal, dan is dit altijd de oorzaak van het gebruik van botte zaagbladen. Vaak word de machine onterecht de schuld gegeven. Bij het gebruik van botte zaagbladen word de machine overbelast, en beschadigt de motor en tandwielen. Ook mag je nooit bochten frezen met een sleuvenfrees, dit zorgt voor een zijwaartse kracht op de motor, tandwielen en zaagbladen wat schade veroorzaakt. Kortom, gebruik altijd de juiste zaagbladen die scherp zijn, laat altijd de machine op volle toeren lopen tijdens het frezen, en frees NOOIT bochten maar enkel rechte lijnen.

RETOURFORMULIER